Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Soovikorv
Logi sisse või Registreeru kasutajaks
Minos Kreeta veinipood
  • Avaleht
  • Tooted
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Minos Kreeta veinipood
Ostukorv ja sooduskood
0
Avaleht Nichtopouli punane kuiv vegan KGT-vein 2022 13% 750ml, Efrosini
nichtopouli (1).webp
277076681_1433493253773147_4631448852582934830_n.jpg
nichtopouli (1).webp
277076681_1433493253773147_4631448852582934830_n.jpg

Nichtopouli punane kuiv vegan KGT-vein 2022 13% 750ml, Efrosini

Kohalike viinamarjasortide 60% Kotsifali ja 40% Liatiko õnnestunud segu. 

Tootekood: VT194
EAN: 5200110310197
Kaubamärk:
Ühik: tk
Laoseis: Tellimisel
22,54 €
30,05 €/
Võrdle
  • Kirjeldus
  • Lisateave toote kohta

Kirjeldus

Nychtopouli Efrosini Winery on vein, mis ühendab elegantse Liatiko ja ülemeeliku Kotsifali veinis, mis kannab Kreeta terroiri jäljendit. Kergelt jahutatuna sobib see peaaegu iga roaga!

 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 

Lisateave toote kohta

Aastakäik 2022
Aroomi ja maitse iseloomustus

Uus täiendus Efrosini Winery valikusse on Nychtopouli, mis ühendab kaks Kreeta punast sorti, Liatiko ja Kotsifali, ülevoolavas punases veinis, millel on diskreetne tünni puudutus.

Mõõdukas rubiinvärv ning muljetavaldavad maasikamoosi, kirsi, ploomi, kaneeli, vanilli, pipra ja või aroomid.

Suus on keskmise kehaga, tasakaalus happesus ja sametised tanniinid. Küpsed punased viljad on segunenud magusate vürtside, suitsu ja kuivatatud ürtide nootidega aromaatses komplektis.

Serveerimistemperatuur 12 - 14° C
Toidusoovitused

Nautige Nychtopouli Efrosini veinitehast vürtsikate liharoogadega!
Traditsioonilistest Kreeta köögist on ideaalne kooslus 'Smyrneika soutzoukakia' ehk lihapallid köömnetega vürtsikas tomatikastmes. Seakõht grillitud, 

Hea kaaslane pitsale, millel mozzarellat ja basiilikut. Pasta mereandidega, pasta Bolonese. Tomatiste kastmetega mahedate vürtside ja nelgiga.

Sobib ka ilma toiduta hea seltskonnaga nautimiseks!

Keldripotentsiaal Veinil on potentsiaali laagerduda veel 8 aastat
Veini tunnustused ja auhinnad

International Wine Award 2022 Nichtopouli 2018 Gold

Ühikut pakendis 6
Tootja Efrosini Winery
Päritolumaa Kaitstud geograafiline tähis "Kreeta"
Veini piirkond KPN Kreeta, Dafnesi apellatsioon
Kliima ja mullastik

Venerato ja Dafnese apellatsiooni laiema piirkonna viinamarjaistandused asuvad 350–550 meetri kõrgusel. Need asetsevad peamiselt põhjapoolsetel nõlvadel.
Piirkonnas eksisteerivad mäemassiivid loovad keeruka topograafia. Asterousia mäeahelike vahele moodustunud piklikud orud suunavad Kreeta merelt jahedat õhku looduslike kanalitena apellatsiooni keskmesse, hoides suvel temperatuuri väga heal tasemel ja takistades Aafrikast tuleva sooja õhumassi jõudmist istandustesse. Põhilise reljeefi  laiemal alal moodustavad kolm üksteisega peaaegu paralleelset põhimäeahelikku, mis ulatuvad prefektuuri põhjaosast lõunasse, kõrgusega 300-500m.  Selline kliima soosib aromaatsete kuid kõrge happesusega veinide tootmist. Suvel sajab harva, nii et taimed ja viinamarjad ei nakatu ja jäävad terveks.
Pinnas on peamiselt lubjarikas ja madala viljakusega, mistõttu viinapuude juurestik on sunnitud vee leidmiseks sügavamale minema. Muld on rikas kaltsiumkarbonaadi poolest, mille määr ületab 40%. Kaltsiumkarbonaadi olemasolu neutraliseerib mulla happesust, mille pH on vahemikus 7–8,5, mis on ideaalne enamiku mikroelementide omastamiseks taime poolt. Kaltsiumkarbonaat parandab ka mulla struktuuri, tagades hea drenaaži ja hea temperatuuri. Need mullaomadused aitavad kaasa viinamarjade heale fenoolsele ja tehnoloogilisele valmimisele ning seega rikkaliku struktuuri,  värviintensiivsuse ja tasakaalustatud happesusega veinide valmistamisele. Terroiri teine tähtis element on jõgi, mis kulgeb läbi Venerato viinamarjaistanduste ja kus on aastaringselt vesi.
Inimfaktor mängib samuti võtmerolli. Mägise pinnase tõttu tehakse kõik tööd nii viinamarjaistanduses kui ka saagikoristusel käsitsi.
See ainulaadne mikrokliima on põhjus, miks selles piirkonnas on viinamarju kasvatatud nii palju sajandeid.

Valmistusviis

Vaadikääritus 4 kuud.

Viinamarjasort Kotsifali 60% - Liatiko 40%
Viinamarjasortide tutvustus

Liatiko viinamarjasort on eriline sort, mida on kasvatatud juba 3. ja 2. sajandil eKr.  Nimetus "Liatiko" pärineb juulikuu nimetusest kuna see on esimene sort, mille kobarad  juulikuus värvi muudavad. See on tõenäoliselt ka Kreeta viinamarjaistanduste vanim kohalik punane sort. Liatiko viinamarjasordist  veini mainitakse paljudes 13. sajandi ajaloolistes tekstides. Sort oli üks tähtsamaid  kuulsa Kreeta Malvasia veini valmistamisel. Samuti leidub 17. sajandi Veneetsia perioodi arhiiviallikates viiteid Liatiko viinamarjasordile. Liatikot nimetatakse sageli ekslikult väga vana Itaalia sordi 'Aleatico' klooniks. Hiljutised uuringud, mis põhinevad võrdleval viinamarjakasvatusel ja DNA analüüsil, on tõestanud, et tegemist on siiski kahe erineva sordiga. Sort kasvab  Kreeta viinamarjakasvatuspiirkondades kokku umbes 4000 hektaril. Liatiko viinapuu on vastupidav põuale ja kõrgetele temperatuuridele, ühtlase toodanguga. Täiuslikult Kreeta sooja kliimaga kohanenud.
Mahla suhkrusisaldus on kõrge, happesisaldus aga rahuldav.
Viinapuu lehed on keskmise suurusega, viisnurksed,  kergelt kiilukujulised. Väikeste ebaühtlaste sakkidega, vars keskmine. Leht suhteliselt paks, laineline. Kobar on silindrilise kujuga, keskmine kuni pikk, mõõduka tihedusega, vars mõõdukalt puitunud. Mari on väike kuni keskmine, õhukese koorega, punase värvusega. Viljaliha on pehme, väga magus, peente aroomidega. Mari eraldub väädist suhteliselt kergelt.
Liatiko  on väga eriline ja sageli halvasti mõistetava stiili peamine esindaja, mis on samal ajal ülimalt maitsev. See on punane viinamarjasort, millest saab valmistada väga elegantseid kuivi punaseid veine, kuid see saavutab oma haripunkti magusates versioonides.
Liatiko värvuse intensiivsus on suhteliselt madal, sarnanedes granaatõunale.  Vein on intensiivne, rikkalike küpsete punaste puuviljade ja magusate vürtsidega. Maitse on täidlane, kõrge alkoholisisaldusega, madalate ja  pehmete tanniinidega. Tavaliselt laagerdatakse  veini suures tammevaadis. Liatiko  on aja jooksul kaunilt arenev, mille kuivad veinid vajavad täiuslikuks küpsemiseks vähemalt viis aastat ja säilivad kümme või rohkemgi.
Kreeta ümbruses laialdaselt istutatud punase viinamarjasort Kotsifali pärineb sõnast kotsifi, väike musträstas, mis näitab linnukese erilist eelistust just selle sordi viinamarjade suhtes.
Kotsifali on punane sort, mida kasvatatakse peamiselt Kreetal aga vähesel määral ka Küklaadidel. Kõige laialdasemad istandused Kreetal asuvad Heraklioni piirkonnas.

Kostifali  on Kreeta kuulsate viinamarjaistanduste kuulsusrikas punane sort, mis määratleb Egeuse mere ühest olulisemast veinitootmispiirkonnast pärit kuivade punaste stiili. Kuna punaste viinamarjade istandusi on saarel rohkem kui valgeid,  võib Kotsifalit  pidada Kreeta tõeliseks hingeks.
Kostifali üksinda toodab veini, madala värvusega, intensiivse aroomiga, suhteliselt kõrge alkoholisisaldusega, pehmete tanniinide ja elava happesusega.  Nendel põhjustel segatakse enamikku  Kotsifali viinamarju paljude punaste viinamarjasortidega, kas Kreeta kohaliku viinamarjasordi  Mandilari või rahvusvaheliste sortidega, millest on sageli esindatud Syrah.  Kotsifali viinamarjasort  lisab veinile ümarust ja tanniinset graatsilisust, samas kui aroom on  täis magusaid lilli, kuivatatud musti puuvilju ja keerulisi vürtse. Kotsifali viinamarjaistandusi võib leida üle kogu Kreeta kuid parimad veinid on pärit Heraklioni piirkonnast, täpsemalt kaitstud päritolunimetusega KPN Peza ja KPN Archanes. Mõlemad nimetused peavad olema segu  Kotsifalist  ja Mandilariast .
Kotsifali  toodab täidlast ja rikkalikku veini veinisõpradele, kes naudivad ümaraid punaseid veine. Kotsifali  segud on väga toidusõbralikud veinid, mis sobivad suurepäraselt rikkalike liharoogade, vormiroogade, rammusate vorstide ja rikkalike praadidega. Enamikku võid tarbida kohe kuid veinid, mis on tavaliselt laagerdunud mitu kuud tammevaatides võivad areneda 5–10 aasta jooksul, ilmutades mahedat täidlast struktuuri ja keerukaid maitsenüansse.

Veinimõisa ajalugu

Veinimaja rajati 2004. aastal. Enne seda alustati 1999.aastal istanduste korrastamist ja uuendamist. Ettevõtte omanikud Antonis Kosmadakis ja Maria Tylaki otsustasid asendada oma vanemate rosinatootmiseks mõeldud Sultanina sordi istandused veini valmistamiseks sobivate viinamarjadsortidega. Nad istutasid lisaks Kreeka ja kohalikele Kreeta valgetele sortidele Vidiano, Malvazia, Assyrtiko ja punastele sortidele Kotsifali, Liatiko ka tuntud rahvusvahelisi sorte Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon. Lisaks laiendati oluliselt viinamarjaistandusi oma esivanemate põldudel.
Austusest ja armastusest looduse vastu otsustasid nad kasvatada uusi viinapuid bioloogiliste vahenditega ja mahepõllumajanduslike võtetega. Nii on tänaseni ja jätkuvalt nende istandused mahepõllumajanduslikud, mida kinnitab ka BIO Hellase sertifikaat.
Empiirilised teadmised viinamarjakasvatusest koos kogenud teadlaste abiga aitasid kaasa esimeste veinisortide loomisele ja esimestele auhindadele nii kohalikel kui rahvusvahelistel konkurssidel.
Veinimaja asub Heraklioni vallas Kerasia külas, kus viinamarjaistandused ja oliivipuud moodustavad hingematvalt kaunid maastikud. Laiem piirkond kuulub kaitstud päritolunimetusega (KPN) Dafnes alla, kus domineerib Liatiko sort. Veinimaja nimi "Efrosini", mis tuleneb kreekakeelsest sõnast "effraino", mis tähendab rõõmustama, meeldima. Nagu esivanemad ütlesid "vein rõõmustab inimese südant".
Ehitus algas väikeses hoones viinamarjaistanduste lähedal, et viinamarjad jõuaksid kiiresti tootmisesse. Järk-järgult laiendati tootmispindu ja hoiuruume, et kvaliteetselt valmistada ja laagerdada veine.

Veinivalmistajate teine põlvkond.

Lisaks tehnilisele ja materiaalsele taustale on loomulikult vajalik ka hästi kvalifitseeritud ja informeeritud inimressurss.
Pere kolm last otsustasid seepärast jätkata esivanemate rajal ja traditsioonidel, tuues veinitootmisesse uusi teadmisi ja erialast infot, eesmärgiga parendada toodangu kvaliteeti ja ettevõtte juhtimist.
Nii valis vanim poeg Manolis Heraklioni ülikoolis keemia eriala ja on praegu lõpetamas õpinguid, kuid samal ajal osaleb aktiivselt pere veinitootmise juures. Ta on töötanud ka teistes veinitehastes, et täiendada pidevalt oma teadmisi veini valmistamise ja lõpptoote kvaliteedikontrolli kohta.
Giorgos õpib Heraklioni põllumajandusosakonnas ja on pärinud oma vanaisade armastuse viinapuude vastu. Sageli kohtab teda isa kõrval istutamas uusi  või hooldamas ja pügamas vanemaid viinapuud.
Pere noorim liige Katerina õpib Kreeta Tehnikaülikoolis tootmis- ja juhtimistehnika osakonnas, soovides olla kasulik nii lõpptoote reklaamimisel kui ka tootmisprotsessi uuendamisel. Samuti rikastab ta oma teadmisi veinide professionaalse degusteerimise alal. Praeguseks on tal  WSET 1. taseme sertifikaat, mis on andnud oskused toidu ja veini sidumise süvaanalüüsiks.
Kuigi veini tootmine ja turustamine on veel suhteliselt algusjärgus, on veinimaja osalenud Kreekas ja mujal rahvusvahelistel näitustel ning konkurssidel. On põhjust tunda uhkust, sest saavutatud on tähelepanu ja tunnustust. Eelkõige aga rõõmustab loojaid teadmine, et „Vein rõõmustab inimese südant“ ja see ongi suurim tasu! 

Alkoholisisaldus 13%
Toitumisalane teave 100 g/ml kohta

Analüüs:
Alkohol: 13 mahuprotsenti
Üldhappesus: 6,07 gr/l
pH: 3,46
Üldväävel: 87 mg/l

Sisalduvad allergeenid

Sisaldab sulfitit.

Sarnased tooted

Nympheos Digenakis punane kuiv KGT-vein 2017, 14% 750ml
Lisa korvi
Nympheos Digenakis punane kuiv KGT-vein 2017, 14% 750ml

Cabernet Sauvignon 70% ja Merlot 30% annavad väga võimsa ja elegantse kõrgmäestikupunase Bordeaux segu. 

23,80 €
Lisa korvi
Monoceros Merlot ja Grenache Rouge punane kuiv vein 2021, 14% vol 750 ml
Lisa korvi
Monoceros Merlot ja Grenache Rouge punane kuiv vein 2021, 14% vol 750 ml

Valmistatud kahe viinamarjasordi, Merlot ja Grenache Rouge segust.

19,40 €
Lisa korvi
Chrissi Liatiko Liatos magus punane dessertvein 2015, 13,5% 500ml (Kuld 2024)
Lisa korvi
Chrissi Liatiko Liatos magus punane dessertvein 2015, 13,5% 500ml (Kuld 2024)

Kohalikust punasest viinamarjast Liatiko valmistatud magus dessertvein, mis pälvis Aasta vein 2024 konkursil kuldmedali. 

39,70 €
Lisa korvi
Vidiano Domaine BIO valge poolkuiv vegan KGT-vein 2020, 14% 750 ml
Lisa korvi
Vidiano Domaine BIO valge poolkuiv vegan KGT-vein 2020, 14% 750 ml

Tammevaadis laagerdunud valge BIO kuiv vein.

18,00 €
Lisa korvi

Info

  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse

Muu

  • Kaubamärgid
  • Soodustooted
  • Uued tooted
  • Sisukaart

Minu konto

  • Minu konto
  • Tellimuste ajalugu
  • Tellitud tooted
  • Soovikorv
  • Vaata võrdlust
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Ostukorv ja sooduskood
Ostukorv on tühi
Logi sisse
Unustasid salasõna? Registreeru
Otsi
Menüü
  • Avaleht
  • Tooted
  • Privaatsuspoliitika
  • Müügitingimused
  • Meie lugu
  • Kontakt
  • Uudised
  • Logi sisse
Avaleht
Otsi
Menüü
Minu konto
Cart Ostukorv ja sooduskood
Minos Kreeta veinipood

Minos Kreeta veinipood müüb alkohoolseid jooke. Jätkamiseks kinnita, et oled täisealine.

 

Kas oled vähemalt 18-aastane?

Kinnitan