Diamantakis Diamantopetra Syrah-Mandilaria kuiv punane KGT-vein 2019, 13% 750 ml
Zacharias Diamantakis täiustab oma maagilist segu iga aastakäiguga ja suudab muuta Diamantopetra Red-i üha enam sõltuvust tekitavamaks!
Kirjeldus
Syrah ja Mandilari on kaks näiliselt võõrast viinamarjasorti ühes väga intensiivses segus. Kosmopoliitne Syrah armastab Kreeta pinnast ja kliimat. Mandilari oma metsiku iseloomuga on Kreeta saare õige väljendaja. Publiku ja kriitikute armastus näitab selgelt, et see vein on siin, et jääda.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Lisateave toote kohta
Aastakäik | 2019 |
Aroomi ja maitse iseloomustus |
Diamantopetra punane vein on kahe sordi segu, milles erilised ja eristatavad punased Mandilari ja Syrah viinamarjasordid. Värvus on rubiinpunane lillaka alatooniga. Pikk laagerdumine tammevaatides loob intensiivse aroomibuketi, kus domineerivad küpsed puuviljad - kirss, ploom ja põldmari. Lõnas on tunda ka pipart. Maitses domineerivad tamme noodid, vanije, tubakas, kaneel ja münt. Ümarate tanniinide ja meeldiva pika järelmaitsega vein. Diamantopetra annab erakordse võimaluse maitsta autentset Kreeta veini ning avab ukse ajalukku - kunagise Minose tsivilisatsiooni eksistentsist tänapäeva. |
Serveerimistemperatuur | 17-18 °C |
Toidusoovitused |
Sobib hästi grillitud ja röstitud punase lihaga, |
Keldripotentsiaal | Omab vananemispotentsiaali 10+ aastat |
Selle aastakäigu veini auhind | Decanter 2023 Pronksmedal (86) -2019 aastakäik |
Veini tunnustused ja auhinnad |
Decanter 2023 Pronksmedal (86) - 2019 aastakäik |
Ühikut pakendis | 12 |
Tootja | Diamantakis Winery |
Päritolumaa | Kreeka, Kreeta saar |
Veini piirkond | KGT Kreeta |
Kliima ja mullastik |
Koristusaeg: 25. august kuni 30. september Saak 8 tonni hektari kohta. Privaatne viinamarjaistandus ulatub üle 15 ha. Samas ei ole istandused ühes tükis vaid 2.5 ha on veinitehase ümber, millest osa istandustest on paigutatud terrassidele. Ülejäänud hektarid on hajutatud 30 erinevas Iraklioni piirkonnas 400 meetri kõrgusel. Psiloritise idapoolsel jalamil otse veinitehase kõrval olevas istanduses kasvatatakse Mandilari, Malvasia, Vidiano, Syrah ja Chardonnay sordi viinamarju , samas kui 600 meetri kõrgusel kasvatatakse Assyrtiko sorti. Kliimat iseloomustab tüüpiline Vahemereline kliima, mis tähendab kuiva ja kuuma suve, rohket sügissadu, pehmet talve, harvaesinevaid lumesadusid ja üsna kõrget õhuniiskust. Viinamarjaistanduste asukoht on selline, et Egeuse mere tuuled on soodsad. Pinnas on peamiselt kaltsium-savi, liivsavine muld ja lubjakivi. Üldiselt on piirkond väga mitmekesine ja ainulaadse struktuuriga, mis soodustab kohalike või rahvusvaheliste sortide kasvatamist. Kõik tööd istandustes tehakse käsitsi, austades loodust ning pöörates tähelepanu viinapuude arengule ja vajadustele. |
Valmistusviis |
Vinifikatsioon Vinifikatsioon toimub iga viinamarjasordi jaoks eraldi. Klassikaline veinivalmistamine punase veini valmistusviis. Kääritatakse madalal temperatuuril. Ekstraheerimisprotsess on erinevate sortide puhul erineval ajal. |
Viinamarjasort | Syrah 70%, Mandilari 30% |
Viinamarjasortide tutvustus |
Syrah - Punase viinamarja sort, mis pärineb Prantsusmaalt Rhône'ist, kus saadakse sügavavärvilisi tanniinveine, millel on mustade puuviljade, vürtside, pipra ja naha aroom. Tavaliselt täidlane ja suure vananemispotentsiaaliga. Mandilaria - punane mari, mida kasutatakse kaitstud päritolunimetusega Peza, KPN Archanes ja KPN Parose punaveinides ning kaitstud päritolunimetusega Rhodose punastes veinides. Saare meretuules ja päikeserohketes viinamarjaistandustes omandab Mandilaria tavapärasest paremad omadused: sügava tumeda värvuse, üleküpsenud puuviljade lõhna ning mh loomsed aroomid nagu nahk. Keskmine keha, jõulised tanniinid. Sellel viinamarjal on ülidselt ohjeldamatu iseloom. Selle sobitamine teiste viinamarjadega on veinimeistritele paras väljakutse. Mõni aasta pudelis on parim meetod veini täie potentsiaali avanemiseks, mis oma maitsega meid automaatselt selle imelisse päritolupaika viib. Oma imposantse isikupäraga annab ainulaadne Mandilaria sort Kreeka veinile sügavuse ja teatava peensuse paljastades seejuures oma ainulaadse terroiri identiteedi. Arvestades selle rikkalikku karakterit, leiab iga julge veinisõber, kes soovib oma aroomi- ja maitsepaletti laiendada, põhjuse Mandilaria oma klaasi valada. |
Veinimõisa ajalugu |
DIAMANTAKIS veinitehase asutasid 2007. aastal Nikolaos G. Diamantakise pereliikmed: Ioannis, Michalis ja Zacharias Esimesed kaks on kolmanda põlvkonna viinamarjakasvatajad, kellel on laialdased kogemused viinamarjakasvatuses ja kes vastutavad veinitehase viinamarjaistanduste eest. Veiniteadust õppinud Zacharias osaleb veinivalmistamise ja veini reklaamimise protsessis. Veinikelder on uus ja kaasaegne kvaliteetveinide tootja Kreetal. See asub Heraklioni linnast edelas Malevizi provintsi südames Psiloritise idajalamil 450 meetri kõrgusel. Piirkonnal on pikk ajalugu viinamarjakasvatuses ning veinide ja kangete alkohoolsete jookide tootmises. Diamantakise perekonna armastus ja kirg kvaliteetse veini vastu, nende pikad viinamarjakasvatuse traditsioonid ja 28 hektari suurune eraomanduses olev maa oli ajendiks piirkonda väikese veinitehase loomisel. Veinikelder on ümbritsetud viinamarjaistanduste ja oliivisaludega, kust avaneb suurepärane vaade. Kasvatavad viinamarjasordid on Kreeka, kohalikud ja rahvusvahelised. 2010. aasta kevadel istutati terrassidena ettevalmistatud mäenõlvale veel lisaks 10 ha viinamarjaistandus. Esimese villimise viinamarjadest 2009. aastal valmistati kaks värsket veini, kuiv valge vein nimega Prinos Malvasia di Candia Aromatica Chardonnay 2008 ja punane Prinos Syrah 2008. 2010. aastal andis veinitehas välja uue etiketi nimega Diamantopetra Red 2008, laagerdunud kuiv punane vein Syrah ja Mandilari viinamarjasortidest. 2011. aasta alguses lisandus veinitehase valikusse uus kuiv valge vein nimega Diamantakis Vidiano 2010, mis on valmistatud vanast kreeta valgest viinamarjasordist Vidiano. Kolmas vein sildiga Prinos toodi turule 2014. aastal. See oli kuiv roosa vein, nimega Prinos Rosé 2013 Syrah ja Mandilari viinamarjasortidest. 2015. aasta jooksul ilmus Vidiano ja Assyrtiko viinamarjasordist uus laagerdunud valge vein nimega Diamantopetra White 2014. Kõik meie veinid on osalenud konkurssidel ja võitnud olulisi auhindu mõnel suurimal rahvusvahelisel veinikonkursil (Decanter World Wine Awards, Vienna Wine Challenge, International Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles, Citadelles du Vin, Challenge International du Vin, Berliner Wein Trophy, Vinalies Internationales). Kasvatatavad viinamarjasordid on Kreeta kohalikud ja lisaks mõned rahvusvahelised. Malvasia ja Vidiano on kohalikud valged viinamarjasordid. Vidiano on Kreeta tootjate jaoks eriline sort. See on hiljuti taasavastatud ja omab suurt potentsiaali. Teine Kreeta valge sort on Assyrtiko, mis algselt pärineb Santorinilt. Chardonnay viinamarjasort kuulub Prantsuse valgete sortide hulkaja enim kasvatatud punased sordid on rahvusvaheline Syrah ja Kreeta Mandilari. Perekonna eesmärk on toota peeneid veine, mis iseloomustavad hästi Kreeta hinge, kliimat ja pakuvad erilist naudingut. Diamantakise perekonna peamine eesmärk on kohalike viinamarjasortide nagu Vidiano ja Mandilari kasutamine. Nad usuvad kindlalt kohalike sortide potentsiaali ja võimesse luua erakordseid veine. |
Alkoholisisaldus | 13% |
Toitumisalane teave 100 g/ml kohta |
Alkoholiprotsent: 13,1% TÄIELIK Happesus (grammid/LIT): 5,8 |
Sisalduvad allergeenid |
Sisaldab sulfitit |
Sarnased tooted
Punane kuiv Kreeta vein, mis on valmistatud kohalikest sortidest Mandilaria70% ja Syrah 30%.On piisavalt saanud vananeda, et tuua esile parim, mis selles veinis. Vananemispotentsiaal 8-10 aastat.
Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest.
Domaine Paterianakis on kosmopoliitse iseloomuga aastakäiguvein kohalikest viinamarjasortidest Kotsifali ja Mandilari.
Kreeta 100% Mandilari viinamarjasordist kuiv punane vein, mis saavutas AASTA VEIN 2024 väärika PRONKSMEDALI ja Tartu linna 2023 veinikonkursil kolmanda koha!